Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden | Agile Projectleider

Locatie: Agile Projectleider IT-infrastructuren Dienstverband: Inhuur

Functie:                                        Agile Projectleider IT-infrastructuren
Startdatum:                                  15-02-2022
Aantal uur per week:                   36 uren per week 
Tarief:                                            € Marktconform
Periode:                                        t/m 6 maanden na startdatum, met optie tot verlenging
Locatie:                                         Utrecht
Deadline:                                       19-01-2022 08:00
ZZP:                                               Ja
Aanvraagnr:                                  20220113_03

Omschrijving
Voor haar eindklant, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, zoekt Ultimum een Agile Projectleider IT-infrastructuren voor 36 uren per week met als startdatum: 15-02-2022

Als Agile Projectleider geef je leiding aan projecten en initieer en coördineer je activiteiten op het gebied van de IT-infrastructuren van HDSR. Dit betreft projecten en activiteiten van variërende aard: implementeren van nieuwe IT-infrastructuren, onderhoud op bestaande IT-infrastructuren of bijvoorbeeld transities naar de cloud.

In de komende periode leid je onder meer een project voor de verhuizing van onze IT-infrastructuren naar een nieuwe aanbieder voor de housing. Verder hebben we in 2022 projecten en activiteiten op stapel staan om het niveau van informatiebeveiliging structureel te verhogen, de infrastructuren voor kantoorautomatisering en procesautomatisering te integreren, breder aan te sluiten op het Azure-platform en het asset management van de IT-infrastructuren goed op orde te brengen.

Voor de projecten en activiteiten doe je ook voorbereidend werk - in de vorm van onderzoeken, afstemmen, in kaart brengen en analyseren – om uitvoerbare werkpakketten (‘stories’) op te stellen die vervolgens door het scrumteam voor de IT-infrastructuren verder kunnen worden uitgewerkt en gerealiseerd.

In onze IT-afdeling werken we in IT-Diensten met scrumteams die iedere twee weken een sprint uitvoeren. Voor de projecten en activiteiten op de IT-infrastructuren werk je nauw samen met de Dienst IT-infra, een scrumteam bestaande uit een Product Owner en 6 IT-Specialisten. Verder werken er diverse andere teams van HDSR en leveranciers voor en met de Dienst IT-infra. Met de Product Owner bespreek je de waarde en prioriteit van de werkpakketten voor je projecten en activiteiten.

Je competenties als projectleider en coördinator van activiteiten zijn voor ons het belangrijkste.

Omdat we agile werken is het van belang dat je een agile mindset hebt en ervaring hebt met agile werken, bij voorkeur met het leiden van projecten en activiteiten in relatie tot agile werkende teams. Je bent helemaal onze ideale kandidaat als je daarnaast in staat bent om waar nodig de rol van Scrum Master voor het agile team van de Dienst IT-infra in te vullen. Jij en het team worden gesteund door een Agile Coach, die ons helpt om de toepassing van agile werken stap voor stap verder te ontwikkelen en verbeteren.


Functie-eisen
Functie-eisen zijn knock-out criteria. Dat voldaan wordt aan de eisen moet duidelijk blijken uit het CV door middel van een beschrijving van de ervaring en werkzaamheden. 

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau
 • Beschikbaar per 15 februari 2022 voor minimaal 6 maanden en voor minimaal 32 uur per week
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als IT-Projectleider
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in het IT-infrastructuurdomein
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in of met Agile teams
 • Het CV bevat minimaal twee relevante referenties (Naam, functie, organisatie, contactgegevens)


Functiewensen
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Projectleider in het IT-infrastructuurdomein
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als Projectleider in een omgeving met Agile teams
 • Minimaal 6 maanden aantoonbare werkervaring als Scrum Master
 • In bezit van certificaat als Scrum Master PSM I of hoger
Uit het CV moet duidelijk blijken op welke wijze en met welke werkervaringen kandidaat invulling geeft aan de functiewensen. 


Competenties

Je neemt energiek het voortouw in je projecten. Je werkt met de collega's en de leveranciers doortastend toe naar de beoogde resultaten. Gestructureerd en met gepaste nauwkeurigheid, maar niet met perfectionisme, goed is goed genoeg. Daarbij werk je verbindend en heb je een scherp oog voor de werkelijke behoeften van de klant. De talenten van je collega's weet je goed te benutten, je weet hen mee te nemen, te motiveren en te inspireren. Je hebt goede sociale vaardigheden en antennes voor wat er in de organisatie, in je projecten en bij je collega's speelt. Daarnaast werk je faciliterend voor het team. En omdat er altijd onverwachte dingen gebeuren en zaken niet altijd lopen zoals je wilt, ben je zowel flexibel als stressbestendig.

 
 
 
 
 
 
 
 

Geschikte kandidaat? Reply ons met de onderstaande informatie

 • CV zonder bedrijfslogo in Word formaat, in het Nederlands en maximaal 5 pagina's A4. In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden. Uit het CV moet duidelijk blijken dat de kandidaat voldoet aan de eisen en wensen.
 • Persoonlijke motivatie, specifiek geschreven op deze aanvraag
 • FTE beschikbaarheid
 • Geplande vakantie(s)
 • E-mailadres en telefoonnummer kandidaat
 • Tarief (exclusief btw, inclusief reis-/verblijfskosten)
 • Minimaal 2 referenties 
 
 
 
 
 

Wat is onze sollicatieprocedure?

Verstuur jouw sollicitatie online.
Dan nemen wij deze in behandeling!

Jouw sollicitatie wordt beoordeeld door degene van de afdeling. Je krijgt telefonisch of per e-mail een reactie

Vinden we jouw sollicitatie interessant? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor.

Zijn we van beide kanten positief? Dan tekenen we de contracten en gaan we aan de slag! Gefeliciteerd je hebt de U-factor!