Begrippenlijst Cybersecurity (Ultimum ABC)

Vanaf nu kunt u wekelijks het Ultimum ABC verwachten! Elke week leggen wij een term uit de cybersecuritywereld voor u uit. Op deze pagina vindt u alle begrippen die wij hebben toegelicht, iedere week wordt deze aangevuld met een nieuwe term!

Vanaf nu kunt u wekelijks het Ultimum ABC verwachten! Elke week leggen wij een term uit de cybersecuritywereld voor u uit. Met deze week als onderwerp: Clickjacking.

Hier onder vindt u links naar de verschillende begrippen.

Authenticatie: Authenticatie is een van de grondbeginselen van cyberveiligheid en is een vereiste voor elk soort transactie of voor toegang tot privégegevens. De standaardvorm van authenticatie is wat bekend staat als ‘enkele….. Lees verder.
Betaalapp-/Whatsappfraude: Betaalapp fraude is oplichting waarbij de oplichters gebruikmaken van een betaalapp platform, een voorbeeld hiervan is Tikkie, vaak gepaard met een chat app zoals WhatsApp of….. Lees verder.
Clickjacking: Door middel van clickjacking kunnen cybercriminelen gevoelige informatie in handen krijgen of ervoor zorgen dat slachtoffers op ongewenste sites klikken. Doordat een Cybercrimineel een site manipuleert….. Lees verder.
DDoS-aanval: Een DDoS (Distributed Denial of Service) is een aanval op een website waarbij deze wordt platgelegd. Simpelweg gezegd stuurt een cybercrimineel bij een DDoS-aanval, extreem veel verkeer….. Lees verder.
Ethisch hacker: Een ethisch hacker is een benaming voor een hacker die geen kwade bedoelingen heeft bij het binnendringen van systemen. In tegenstelling zelfs. Een ethisch hacker heeft als doel ….. Lees verder.
Firewall: In de cybersecuritywereld is firewall een term die veel gebruikt wordt. Bij het gebruik van een computer, of dit nou thuis is of op kantoor heeft u vaak bewust of onbewust te maken met een firewall….. Lees verder.
GDPR / AVG: Elke persoon binnen een organisatie die goederen en/of diensten levert aan personen in de EU, moet zich houden aan de AVG-regels. Gebeurt dit niet? Dan kunnen er boetes tot 20 miljoen aan een organisatie worden opgelegd….. Lees verder.
Hacking: We hebben onlangs met u gedeeld wat een ethisch hacker is. Maar wat is hacking in het algemeen? Er zijn verschillende soorten hackers die hacken op diverse manieren en met verschillende motieven….. Lees verder.
IoT: Wat heeft het Internet of Things te maken met data(inzichten), efficiëntie voor uw bedrijf maar ook koelkasten en fotolijstjes? Hoe u procesverbeteringen kunt doorvoeren en IoT u nieuwe businessinzich….. Lees verder.

Uitgelichte topics